home-page
Deel op facebook
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Resultaten INBO onderzoek

In de maanden januari tot april van dit jaar was een onderzoeksteam van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) aan het werk in de kleiputten van Terhagen en Boom. De wetenschappers keken naar de huidige milieu- en natuurkwaliteit, en welke kansen er zijn voor het natuurgebied na sanering en landschapsreconstructie.

De medewerkers van INBO verwerkten de analyses en interpretaties van de grond- en waterstalen tegen de klok en met corona-restricties in een 133 bladzijden tellend rapport.

We zetten de belangrijkste conclusies uit het onderzoek op een rijtje. Lees hier de samenvatting (door Kathleen Art) (3 blz.).

Het rapport, ‘Analyse van de mogelijkheden voor bos- en natuurontwikkeling in het klei-ontginningsgebied van Rumst en Boom na sanering en grondberging - Project RUMBOOLAR’,  opgesteld door INBO onderzoekers Bruno De Vos, Luc De Keersmaeker, Luc Denys en Jo Packet, kan je hier downloaden (221 blz., bijlagen incl.).
 width=

Korte presentaties van de onderzoeksgegevens bij de thema’s uit het INBO rapport zullen vanaf juli raadpleegbaar zijn op deze site. Ook komt er een rubriek met antwoorden op de vragen die buurtbewoners doorgaven aan INBO.
In de loop van de maand september staan de INBO medewerkers omwonenden en geïnteresseerden graag te woord tijdens een infomoment. Alle praktische info over dit infomoment zal nog worden meegedeeld.

Deel op facebook