home-page
Deel op facebook
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Zone met ongebonden asbest wordt afgedekt

Volgende week start De Vlaamse Waterweg nv met het afdekken van een zone met ongebonden asbest op het voormalige asbeststort in de Kleiputten ter hoogte van de Bosstraat in Boom. De werken worden uitgevoerd door erkend asbestdeskundige Mourik.

 

Vermits deze zone op een helling gelegen is, vereiste deze een specifieke aanpak. Tijdens de werken zullen de ongebonden asbestvezels gefixeerd worden en op een duurzame manier afgedekt worden. Dit afdekken gebeurt met een geotextiel waarop polyesterdoeken met epoxyhars aangebracht worden die voorzien zullen worden van een coatinglaag voor bescherming tegen de weersomstandigheden. Tijdens de werken zullen luchtmetingen uitgevoerd worden.

 

De afdek van deze zone betreft de laatste fase van de voorzorgsmaatregelen die genomen worden in afwachting van de definitieve sanering. Zo werd er de voorbije maanden ook een afsluiting geplaatst rond het volledige asbeststort om ervoor te zorgen dat buurtbewoners en recreanten niet in contact kunnen komen met asbesthoudend materiaal.

 

Deel op facebook