Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Startschot Sanering én Participatie

Het voormalige kleiontginningsgebied Terhagen vormt met 55ha een belangrijk stukje natuur voor de streek. Door het historisch gebruik van stortplaats van het gebied dringt een sanering zich op. De Provincie Antwerpen, De Vlaamse Waterweg, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) en de gemeente Rumst nemen samen de verantwoordelijkheid om de sanering te realiseren.

Buurtbewoners en andere gebruikers hebben terechte vragen naar herbestemming, gebruik en toegankelijkheid na de werkzaamheden. Daarom vragen we alle betrokkenen om mee constructief na te denken over de invulling van het gebied. Met deze participatie willen we samen komen tot een gedragen visie voor het gebied als een waardevol stuk groen waar recreatie mogelijk is.

Kom op woensdag 6 juni naar het startmoment in de Schorre waar je alle informatie krijgt die nodig is en je alvast je eerste ideeën kan meegeven. Iedereen welkom doorlopend tussen 19u en 21u.

Laat hier je ideeën achter voor de invulling van het groengebied.

 

Indien je graag verder op de hoogte gehouden wil worden en ook in de volgende stappen je ideeën mee te geven schrijf je dan vandaag nog in op onze nieuwsbrief.

Deel op facebook